Tema#3: Hvilken Nansensgade vil DU have?

Voxpop: Butikkerne i Nansensgadeområdet

På tærsklen til marts og foråret har vi stillet tre butiksindehavere spørgsmålene:

Hvorfor valgte du at åbne butik her?

Hvad er godt / skidt ved Nansensgade?

Hvad vil du gerne have mere / mindre af?

Hvilke drømme har du for Nansensgade?

Nansensgade 40: Mode i multifarver

I Nansensgade 40 ligger Mukupa Dakar Collective, som sælger tøj, sko og tasker. Aziza Mastaki laver upcykled fashion. Hun bor på Vestegnen: “Vi vil gerne gøre gaden mere farverig. Den ligger godt placeret. Mellem søerne, parken og gågaden. Og så kender vi gadens historie. Det var en lidt farlig gade under 2. Verdenskrig. Der er mange forskellige butikker i gaden, der er unikke – som Kendt – og vores butik. Men der mangler folk i gaden. Der er Kulturhuset lige rundt om hjørnet, hoteller til begge sider, CPH Business School, men nogle gange er det som en spøgelsesby! Der skal reklameres meget mere for gaden, for den har meget at byde på. Og her mangler farver – farver hjælper på depression! Det er godt for alle i gaden, både dem der bor her og for de besøgende. Vi drømmer om et utraditionelt modeshow til sommer. Vi er ved at planlægge det sammen med alle butikkerne og Guldgrillen. Og det skal slutte med en kæmpe, dejlig sommerfest. Der må godt ske meget mere – flere aktiviteter, mere liv! Det skal være mindre gråt og kedeligt. Gaden kan sagtens blive mere unik, hvis vi slår os sammen og tænker fællesskab – for gadens skyld.”

Nansensgade 7: Håndlavede, grafiske smykker

Maj Johannesen, den ene halvdel af smykkebutikken TREOKAI & Fie Bodenhoff. Bor i Sydhavnen. “Gaden har atmosfære, huslejen er lav og så ligger der hoteller til begge sider (hhv. Ibsen Hotel/Hotel Kong Arthur & Guldsmeden Hotels, red.). Vi havde ledt efter lokaler i lang tid og ønskede noget, der lå i indre by, uden at det var for indre by-agtigt. Det fandt vi her. Det er mest stemningen – og så havde vi en god fornemmelse i forhold til den andelsboligforening, vi lejer lokaler af. Det er en hyggelig gade – resten af indre by er blevet for upersonlig. Man mærker, at folk har boet her længe. Og det er en smuk gade. Men der mangler butikker, meget gerne specialbutikker og restauranter, som giver mere liv til gadebilledet. Det er ikke alle slags erhverv, som bidrager til det. Jeg drømmer om, at gaden liver op igen. For 10-15 år siden kom her mange flere mennesker. Nansensgade må gerne få en renæssance.”

Nansensgade 55: Boligdrømme til salg

Estate City, drives af ejendomsmæglerne Henrik Kjær Kristensen & Mads Sjøgreen Smergel, som bor i henholdsvis Vanløse og på Frederiksberg. “Der manglede en ejendomsmægler i området, så man kan sige, at vi fandt et hul i markedet. Og så ligger Nansensgade super centralt. Der er stemning og energi, som du ikke finder andre steder i København. Derfor åbnede vi her – og vi føler os godt modtaget. Vi laver konkurrencer på Facebook og Instagram med præmier fra de lokale – f.eks. Sticks’n’sushi og Bibendum. Det er konkurrencer, der kommer de lokale til gode. Men der måtte godt være færre biler – og flere mennesker. Der går ret mange forbi. 20-30 stykker stopper op og ser på boligerne i vinduet – hver dag. Og der er en god stemning i gaden – der er mange lokale, som stopper op eller kigger ned og hilser på. Men det kunne være dejligt, hvis gaden blev lukket helt af for biler. Nansensgade skal være en gade, som skal samle folk.”

Tekst og fotos: O. M. B.

Tilbage til resonansens forside