Tema#1: Hvilken Nansensgade vil DU have?

Voxpop: Beboere i Nansensgadeområdet

En meget stille februar formiddagslørdag foran ”Min Købmand” stillede vi 4 lokale forbipasserende beboere spørgsmålene:

Hvad er godt / skidt ved Nansensgade?

Hvad vil du gerne have mere / mindre af?

Hvilke drømme har du for Nansensgade?

 

Christina med lille Wilma, bor i Turesensgade, har boet i kvarteret siden 2002:

Det bedste ved at bo her er, at man ikke har lyst til at flytte herfra. Her er et godt lokalmiljø. F.eks. kender alle hinanden i vores andelsforening og her hos købmanden.

Det er godt, at der er kommet mere liv, bl.a. med Nr. 30 og Guldgrillen.

Det kunne være fedt med mere forretningsliv og flere steder med udeservering om sommeren. Ligesom henne ved Torvehallerne. De loppemarkeder og gadefester, vi har, er også fede.

Jakob med Carla, bor i Turesensgade, har boet her i omkring 20 år:

Jeg elsker at bo her. Her er mange gode kvalitetssteder, f.eks. Nr. 30 og Gorki Café-Bar. Stjernen er også hyggelig. Og så butikken Effektpedaler, den er da virkelig vidunderlig. Tænk, at man kan leve af det!

Her er mange dejlige specialbutikker med et højt niveau, og det synes jeg, er godt. Men Nansensgade er ikke en shoppinggade, og det skal den heller ikke være.

Her må gerne komme flere caféer og restauranter, hvor man kan være og sidde udenfor – leve! Ligesom f.eks. på hjørnet ved pizzeriaet og Bankeråt. Nu er der jo også kommet ejendomsmægler og advokater til gaden, og det er ok. Dem skal der også være plads til, bare der ikke kommer for mange. Så hellere flere kreative steder, kunsthåndværk, skriveværksteder og den slags, som giver liv i gaden. Kvalitetsliv. Og så drømmer jeg om flere parkeringspladser, men den slags skriver I vel ikke om.

Connie, bor i Nr. Farimagsgade, har boet i kvarteret i omegnen af 20 år:

Nansensgade er en hyggelig gade. Jeg holder meget af at gå igennem den, bl.a. på grund af træerne. Det kan dog være lidt svært at cykle her pga. biltrafikken, men sådan er det jo i en storby.

Jeg har en intention om at prøve alle spisestederne. Og så kommer jeg af og til i Kulturhuset til deres arrangementer. Ellers synes jeg egentlig ikke, her mangler noget, her er grønt og hyggeligt, som sagt.

Bjørn, bosiddende i Nansensgade on and off gennem 45 år:

Det er en fantastisk gade. For mig er det gaden, simpelthen. Den har alt: En god historie, liv, cafeer, et godt nærmiljø. Den er parisisk, hyggelig og ligger samtidig helt centralt.

Her er en god fordeling, altså afveksling mellem butikker, nærmiljø og en rigtig hyggelig købmand. Det er jo her, man mødes. Og så synes jeg, at man skal bevare det gamle, f.eks. de små gamle lejligheder her i gaden.

 

Hvad synes DU? Skriv til info@resonansen.dk

 

Tekst og fotos: R.P.A. og O.M.B.

Tilbage til resonansens forside.