Nu flytter der unge ind i den ’nye’ bygning i Nansensgade nr. 57

Københavns Kommune har langt om længe opnået de nødvendige godkendelser til deres botilbud i Nansensgade 57. Det betyder, at en flok yngre mennesker i alderen 18-30 år omsider kan begynde deres indflytning i ”Kobberhuset”.  Og så vil graffitien snarest blive fjernet, lyder det fra Mia Fatum, Centerchef i Center Nørrebro.

Det har taget sin tid at få indflytningen til huset i Nansensgade 57 sat i gang. Dels er koordineringen af botilbuddet overgået fra et center i Københavns Kommune til et andet. Dels er det en lang proces at få de endelige godkendelser, som bl.a. omhandler de socialfaglige kompetencer, der skal være tilknyttet stedet. Men nu er alle processer endelig faldet på plads, ifølge Mia Fatum, Centerchef i Center Nørrebro under Socialforvaltningen i Københavns Kommune. Så de første unge kan rykke ind allerede fra 1. juni. Det ser de frem til, supplerer hun: ”For det er jo et fantastisk sted at bo, ikke mindst for unge.”

Mia Fatum fortæller også: ”Der vil ikke være noget fast personale tilknyttet bofællesskabet, men de vil komme cyklende til og fra stedet både dag og aften. Ligesom de unge kan køre hen og møde de ansatte andre steder.” Et af stederne er Center Nørrebro, som står for botilbuddet. Det kan lyde forvirrende, medgiver hun, eftersom botilbuddet jo har adresse i København K. Men tilknytningen skyldes bl.a., at Center Nørrebro har en række øvrige ungetilbud, som de nye beboere også kan benytte sig af. Hvis og når de har brug for det, for flere af de unge indflyttere er enten i beskæftigelse eller går på skole forskellige steder i byen. Det vigtigste er imidlertid, at NU sker det, understreger Mia Fatum: ”Om et øjeblik går indflytningen i gang, og de unge glæder sig til at rykke ind.” Desuden vil hun lige tilføje, at graffitien på bygningens fabriksnye facader nok snart skal være væk igen. Der er sat et firma på opgaven.

Har man spørgsmål til indflytterne eller andet vedrørende det nye botilbud, kan der rettes henvendelse til BOFNA – Bofællesskaber og Nansensgade, Socialpsykiatrien i København.

Tekst og foto: R. P. A.

Fik du læst vores første artikel fra november 2017 om de kommende beboere i nr. 57?

Tilbage til resonansens forside.