Nede i Charlottes kælder…

…må man gerne tabe lidt maling på gulvet og sprøjte på væggene. Forventningen om at det skal være pænt, når man maler og tegner, skal ud. I værkstedet Papero i Nansensgade 67 handler det om at gøre noget. Røre ved tingene. Få noget nas på fingrene. At eksperimentere og improvisere, men også finde og udvikle sin egen streg. Og så er Charlotte Selvig Svensens drøm, at kvarterets børn kommer forbi og siger hej og tegner en tegning.

”Jeg vil gerne male en panda i et badekar”, lød det en dag fra en af de unge deltagere på Charlottes billedskole for børn.  Det synes Charlotte var så fedt et motiv, at hun bad om lov til at låne det, da pigen senere droppede påhittet. Sådan er børn og unge på mange måder vildt inspirerende at arbejde sammen med, siger Charlotte begejstret: ”Fordi de gør det bare. Og de er ikke bange for at forfølge en idé”.

Charlotte Selvig Svensen har haft sit atelier, værksted og billedskolen Papero i SF’s gamle lokaler på hjørnet af Vendersgade og Nansensgade i et års tid. Her afholder hun blandt andet tegnekurser for børn og voksne, seneste skud på stammen er konceptet Drink n’Doodle. Hun arrangerer også skræddersyede kurser, f.eks. havde hun forleden besøg af et lille hold drenge fra en specialskole under Mir-skolerne. Desuden er hun selv tegner, og for nylig fik hun en sjov lokal bestillingsopgave.

Skal vi lave et badeforhæng sammen?

”Det var Ibsens Hotel, som kontaktede mig for at høre, om jeg ville illustrere et badeforhæng til deres mindste hotelværelser”, fortæller Charlotte. Hotel Ibsen havde en udfordring med at få deres gæster – som ofte er vant til meget større badeværelser – til at trække badeforhænget ordentligt for. Og det ville de så imødekomme ved at bede en lokal kunstner om at illustrere historien om små københavnske badeværelser – på badeforhængene. Så for at se hele fortællingen, skal turisterne på Ibsen altså rulle badeforhænget helt ud. Derved får de ved hjælp af Charlottes tegninger fortalt historien – fra badeanstalter over små brusebadeværelser til en endnu ukendt københavnsk badeværelsesfremtid – og stuepigerne på Ibsen undgår at skulle gøre rent efter oversprøjtede badeværelser. Den slags lokale samarbejder er Charlotte stærk fortaler for.  Derfor er hun også aktivt medlem af – og nyslået bestyrelsesmedlem i – netværket af lokale handelsdrivende. Og af samme grund er hun glad for af have slået sig ned som selvstændig lige netop i Nansensgade. For som hun siger: “Jeg oplever stor velvilje her. Folk er flinke. Og man vil gerne dele med hinanden”.

 

Bonusinfo: Ifølge Heidi Kamp Christiansen, Servicechef på Ibsens Hotel, hører arbejdet med nye badeforhæng under NICE – New Innovative Customer Experiences – projektet, som har til formål at højne servicen i Danmark over for turister. I øvrigt ikke at forveksle med caféen NICE i Nansensgade 66. Rygtet vil vide, at den gik konkurs. Til gengæld åbner der snart et libanesisk køkken på samme adresse.

 

Tekst og fotos R. P. A.

Tilbage til resonansens forside