Lokale Lena går til filmen med sin keramik

Filmen “Mødregruppen” har premiere i dag, d. 7. februar 2019, landet over. Hovedrollekarakterens kusine er keramiker. Og det er Lena Pedersen, der har designet og produceret den keramik, der indgår i filmen. Det hele tog sin begyndelse med, at filmens scenograf droppede forbi Lenas butik en dag efter at have set hendes keramik et andet sted – måske på Louisiana?

Lena Pedersen har butik og værksted i Ahlefeldtsgade 22. Her udvikler hun vaser, fade, kaffekopper, skåle og urtepotter i håndstøbt porcelæn. Ligesom hun designer og producerer til en række virksomheder, bl.a. arkitekter og restauranter. Det var en spændende opgave, der startede, da Zentropas filmscenograf kiggede ned i værkstedet. Han var faldet for Lena Pedersens keramik med det lette og nordiske udtryk:

“Det har været sjovt med en stor opgave, der ikke blot handlede om produktion, men om at skabe et helhedsindtryk med farvesammensætninger og formsprog, der passer til filmlærredet. Jeg har for eksempel udviklet flere nye glasurer, og hele det nørdede med at fordybe sig i et samlet udtryk på en helt ny måde har været fantastisk”, fortæller Lena Pedersen.

For Lena Pedersen er det vigtigste at holde fast i håndværket. Alt hendes keramik bliver til i det lille værksted i Ahlefeldtsgade og går gennem hænderne mange gange. På den måde er ikke to vaser helt ens. Produkterne fra filmen – og nye unikke vaser, skåle og kaffekopper, som Lena udvikler løbende –  kan købes i værkstedet og butikken.

Fakta om filmen

“Mødregruppen” er en komedie af Charlotte Sachs Bostrup. I filmen følger vi den nybagte mor Line, der lever et jetset-liv i Hong Kong. En dag opdager Line, at hendes mand har en affære og rejser derfor tilbage til hendes sydfynske hjemby. Her bliver hun en del af en sprudlende mødregruppe, der sammen tager kampen op mod grød, gylp, gæld og trusler fra Lines ægtemand. De bærende roller i “Mødregruppen” spilles af bl.a. Danica Curcic, Anders W. Berthelsen og Lærke Winther.

Tekst og foto: R.P.A.

Tilbage til resonansens forside.