Litteraturfestivalen; hvem optræder – og hvad pokker skal den hedde?

Som nogle af jer måske ved, er resonansen i fuldt sving med at organisere en litteraturfestival i gaden, som løber af stablen lørdag. 7. september 2019 foran Café Kabys. Programmet vil bestå af 10-12 små oplæg med lokale forfattere – det kan være oplæsninger eller interviews – og indimellem pausebeats, mixet af en lokal DJ og musiker.

Vi håber, at det bliver en helt igennem fantastisk stemningsfuld, fællesskabsfremmende og kulturelt opløftende sensommereftermiddag i Nansensgade, som desuden sætter spotlys på ’gamle’ bogbutikker, forlag og antikvariater og forhåbentlig sætter gang i nye litterære venskaber, forbindelser og aktiviteter.

På programmet

Allerede nu har vi fået tilsagn fra flere af kvarterets litterære profiler. Derfor kan vi med glæde (og en smule forbehold på nuværende tidspunkt) offentliggøre, at festivalen bl.a. vil få besøg af Janus Kodal, Mette Garfield (læs om hendes punktroman), spoken word-kapaciteten Frederik Bjerre Andersen (interview med ham her i anden anledning), Pia Busk (lyt med til hende og digtene her), Paloma Estrada og Kaspar Colling Nielsen. Sidstnævnte vil læse op af sine kommende novellesamling Dengang Dinosaurerne var Små. Resonansens egen redaktør, Rebecca Preisler Ahmad, læser desuden op af sin bog med Nansensgadeportrætter (under udgivelse af det lokale forlag Politisk Revy). Åbningstaler er Bent Lohmann, selv bosiddende i Nansensgade, og formand for Indre By Lokaludvalg, som har bevilget penge til festivalen.

Hjælp! Hvad skal festivalen hedde?

Hvad pokker skal festivalen så hedde? Se, det bryder vi vores to hoveder med dagligt. Derfor må du, kære læser, meget gerne hjælpe os med at finde et navn. Hvis du er hurtigt ude, kan du nå at vinde 2 x biobilletter, hvis du skriver dit forslag på vores facebook-side. Eller til red@resonansen.dk.

Under alle omstændigheder har vi tre kriterier til navnet, som vi absolut holder stenhårdt på skal være opfyldt. Indtil en af jer kommer på noget helt fjerde, som lyder endnu federe. Men altså; 1. Det handler om bøger/litteratur, 2. Det er en lokal begivenhed og 3. Det er en ganske kortvarig begivenhed (4 timer). Vi glæder os til at høre fra jer!

Tekst & fotocollage: O.M.B.

Tilbage til resonansens forside.