”Hvis bare her var noget mere liv!”

Trine Padmo, indehaver af shoppen Padmo&Vig, formand for Nansenskvarteret Handelsstandsforening og bosiddende i Schacksgade siden 1994, savner noget mere leben. Nansensgade er præget af lidt for mange lukkede, tilbagetrukne erhverv. De handelsdrivende burde gøre sig langt mere synlige i gadebilledet. Og så ville bare 3-4 butikker mere gøre en stor forskel.

”Altså, jeg kan godt lide Jægersborggade. Men Jægersborggade er også for meget. Sådan skal det ikke være her. Men det kunne være fedt, hvis der var et større mix af erhvervsdrivende, mere handel og butikker som holdt oftere og længere åbent. Gaden kunne godt bruge lidt mere Berlinerstemning. Jeg er f.eks. vild med cafeer, der indtager fortovet med et selvbygget, sjovt udemøbel eller dekorerer et træ”, fortæller Trine, som foruden at drive interior-shoppen også er freelance scenograf på film og TV. ”Det handler om at claime the space. Gøre gaden mere tilgængelig. Her kommer jo mange turister, og alle kender Nansensgade. Så vi skal bare gøre det mere naturligt at gå ind hos de forskellige handlende her, at gå på opdagelse”, fortsætter hun.

Netop med denne mission stiftede Trine sidste år Nansenskvarteret Handelsstandsforening, en sammenslutning for erhvervsdrivende og foreninger i Nansensgade og sidegader. Foreningen tæller p.t. omkring 17 medlemmer. Med mange store planer. Ideen om igen at skyde liv i Nansensgadefesten var én af dem, og den blev realiseret via et samarbejde mellem erhvervsdrivende, som betalte for afspærring, rengøring mv., og en lille gruppe aktive lokale beboere. ”Og så gik det pludselig hurtigt med at få det op at køre.” Men desværre kniber det ofte med kræfterne til at få drømmene gjort til virkelighed. Ifølge Trine af den grund, at ”det simpelthen bare er hårdt at være selvstændig. Så der er ikke rum og overskud til noget andet. Det føles måske også uoverskueligt at tænke langsigtet, selvom det i sidste ende kunne være det, der gav bonus.”

Selvom det imidlertid kan være tungt at få skudt ting i gang i kvarteret, og ”her er mange old ways”, så beslutter Trine sig alligevel gang på gang for at blive i Nansensgade. For hun har nemlig en helt speciel fornemmelse af ikke at være i København her: ”Jeg synes, jeg er i Paris, blandt andet pga. den særlige tusmørkestemning om aftenen. Og så er man på én gang tæt på byen og i sin egen verden.”   Dog efterlyser hun stadig mere initiativ og samarbejde på tværs af beboere og forretningsdrivende. Derfor har hun startet en dialog med andelsforeningerne bl.a. med henblik på at få medindflydelse på, hvem de udlejer deres erhvervsmål til. Men også fordi det er afgørende for at skabe mere miljø og liv, det kunne være i form af flere grønne områder eller lyskæder i hele gaden, at de lokale bakker op. ”Hvis der skal ske noget, skal det være i fællesskab med beboerne.” Så kig forbi Trine, hvis du også gerne vil have noget mere liv i gaden. Butikken er åben fra onsdag – lørdag. Men der arbejdes på at udvide åbningstiderne.

Tekst og foto: R. P. A.

Tilbage til resonansens forside