Hvad ved du om Nansensgade 57?

Vi spurgte en række tilfældigt forbipasserende lokale beboere, hvad de ved, om det nye byggeri i Nansensgade 57, og hvad de synes om det.

Thomas, Ahlefeldtsgade

Ved du, hvem der skal bo der? – Det er vist noget med nogle socialt handicappede eller unge med misbrugsproblemer.

Hvad synes du om det? – Det lyder da meget fint. Jeg arbejder selv i branchen. Vi skal tage imod alle. De skal også kunne være her.

Britt, Nansensgade

Ved du, hvem der skal bo der? – Det er beskyttede boliger til folk, som er psykologisk eller fysisk behindrede. Det er et ord, der stammer fra tysk. Det betyder, at de har en form for hindring eller modstand, som lægger hindringer i vejen for dem.

Hvad synes du om det? – Det er godt. Vi har brug for beskyttede boliger. Her er jo dejligt, så de har da skudt en guldfugl ved at få lov til at bo i området. Og måske får vi selv brug for at bo der en dag, hvis vi skulle komme ud for at brække et ben eller noget.

Jeg er ikke så vild med designet, de der kasser, der rækker ud, så huset ikke følger de andre facader. Det gør det lidt tungt. Men det er jo bare arkitekturen. Og det smukke træ, der stor der før. Det må vi plante et andet sted.

Vincent, Nansensgade

Ved du, hvem der skal bo der? – Det er noget med nogle ældre, pleje eller sådan noget.

Hvad synes du om det? – Der er nogle gange, hvor det har larmet lidt. Men ikke sådan, at jeg ikke har kunnet sove om natten.

Før var det et lidt specielt sted. Der var det her hegn med street art, hvor der stod noget ret specielt om politikere, der var ligeglade med minoriteter, hjemløse og folk, der ikke havde så mange penge.

Mari, Vendersgade

Ved du, hvem der skal bo der? – Nej. Jeg har været væk nogle år og er lige kommet tilbage til kvarteret. Derfor er jeg måske ikke så opdateret.

Hvad synes du om det? – Jeg elsker de mange gamle bygninger, der er i kvarteret. Men det er meget godt, der også kommer nogle nye huse.

Læs om det nye byggeri og de kommende beboere her: http://resonansen.dk/vores-nye-naboer/

Tekst og foto: R. P. A. og O. M. B.