Hængt op i kulturhuset

Ranke trekanter i træ malet med akrylfarver i blå, grønne og grå nuancer skal hænges op og danne et stort kunstværk mellem loft og gulv i Kulturhuset Indre By. Der er bestilt lift og sat tre dage af til ophængningen – og Bob hjælper til.

Kunstneren bag er Anna Taina-Nielsen, uddannet fra kunstakademiet i Stockholm. Arbejdet er en bestillingsopgave, så Anna Taina-Nielsen har målt op – og gjort iagttagelser.

“Trekanterne er inspireret af de hvide bjerge på pladsen og farverne fra søerne,” siger hun.

Malerierne, som lige nu står lænet op af foyerens tunge møbler, spejler omgivelsernes farver, former og elementer, og skal hænges op, så de skaber nye flader mellem de hvide vægge og det grå troldtektloft. Også cafeens disk skal males. Anna Taina-Nielsen har arbejdet med udsmykninger før, blandt andet i Villa Kultur på Østerbro. Her fik hun lov at udsmykke et hvidt værelse, og dokumenterede processen på instagram. Det gør hun med alle sine projekter, og det var da også via instagram, at hun blev hyret til opgaven i Kulturhus Indre By.

Ny integration af foyer og cafe

“Vi giver lokalet her en make-over,” forklarer Cheni Marquard Foo, Kulturhusets PR- og kommunikationsmedarbejder, mens Bob bakser med liften i baggrunden. “For at integrere rummet bedre har vi valgt at bruge nogle penge på udsmykning, men vi vil også gerne synliggøre byttehjørnet og i det hele taget skabe et rum, som hænger bedre sammen, og hvor flere har lyst til at mødes eller sidde og arbejde.”

Cheni Marquard Foo tilføjer, at de er på udkig efter nye kræfter til cafeen. “Vi vil gerne have, at cafeen får mere liv og ønsker at tiltrække nogen, som har ideer til aktiviteter, der får flere til at bruge kulturhuset og kulturhusets café til aktiviteter,” siger hun.

Tekst; R. P. A. & O. M. B.

Foto; R. P. A. og Anna Taina-Nielsen

Tilbage til resonansens forside