Gratis gys, gru og gore i Kulturhuset

Onsdag d. 30/10 kl. 21 har du mulighed for at se kultfilm helt live. Filmklubben ByZARRE og Kulturhus Indre By viser Attack of the Killer Tomatoes (1978). Manden bag ByZARRE hedder Mariano Alesandro, og han har taget sin kærlighed til horror med sig fra hjemlandet Argentina.

Attack of the Killer Tomatoes er horror, sort humor og musik forklædt som gyserparodi. Instruktøren John DeBello har skævet til Hitchcocks Fuglene, men skiftet de flyvende bæster ud med ondsindede dræbertomater, der pludselig begynder at angribe mennesker.

Hvordan musik og plot spiller sammen, må du se filmen for at finde ud af, men Attack of the Killer Tomatoes byder både på filmhistoriens (måske) første biljagt i sneglefart, dræbende tomatjuice (naturligvis), Adolf Hitler-udklædning og “Puberty Love” for fulde gardiner. Det er en af den slags film, som er ubetalelig meget sjovere at se i selskab med andre filmelskere.

From Argentina with horror

“Jeg har savnet at se de her film i Danmark,” fortæller Mariano Alesandro. “De bliver ikke vist længere. Heller ikke i Husets Biograf eller Cinemateket. I Argentina er der en stærk tradition for horror, gore og fantasy. Buenos Aires har hvert år en stor festival, som viser den slags film.”

ByZARRE byder på flere gratis film i 2019. Du kan glæde dig til Basket Case (1982) d. 27/11: En bror søger hævn efter en operation, hvor han ufrivilligt er blevet adskilt fra sin siamesiske tvilling (!). Desuden kan du se – eller gense –  John Waters’ Pink Flamingos (1972) med drag queen-legenden Divine i rollen som “the filthiest person alive” – det er d. 11/12.

Mariano Alesandro håber, at ByZARRE fortsætter i 2020, måske også med fantasy-film på programmet. Men også gore. “Det er vigtigt at give plads til den slags film. Jeg håber meget, at vi kan vise Holocaust Cannibal. For så har instruktøren lovet at komme og holde tale for publikum.”

Tekst & foto: O.M.B.

Tilbage til resonansens forside