Tema#2: Hvilken Nansensgade vil DU have?

Nansensgade er tilpas summende.  Men den skal ikke være larmende. I hvert fald Ikke hvis det står til bestyrelsesforkvinde Sascha Marie Pedersen.  I skrivende stund er der tre ledige erhvervslejemål i ‘hendes’ andelsforening, A/B Nansengården. Vi har mødt Sascha til en snak om, hvilke overvejelser foreningen gør sig i forbindelse med udlejningen. Restauranter og cafeer bliver valgt fra. Det giver for meget støj. Men derudover har bestyrelsen ikke decideret nogen præferencer i forhold til, hvilke slags erhverv, de helst ser i lokalerne. ”Vi er til at snakke med”, som hun siger.

De tre ledige erhvervslejemål i kælderen under Nansensgade 56 og 60 har været igennem en gennemgribende renovering, så de nu fremstår ensartede og indbydende. Der er nye klinker på gulvene, hvidmalet og pudsede rå murstensvægge. Alle lejemålene er udstyret med et lille the-køkken, og to har eget toilet. I det mindste rum gav det ikke mening at bruge de sparsomme kvadratmetre på at etablere toilet. ”Men vi har et fint fællesbadeværelse i gården, jeg bruger det selv”, fortæller Sascha.

Undervejs i arbejdet med istandsættesen af kælderlokalerne har bestyrelsen gjort sig overvejelser og truffet nogle valg. Det er f.eks. helt bevidst, at køkkenerne ikke er større: ”Vi besluttede, at vi ikke ønskede restaurationer, bl.a. for at undgå larmen fra udeservering og det udeliv med rygning osv. lige udenfor beboernes vinduer, som det ofte medfører. Jeg vil nødig virke som om, jeg er mega kedelig. Men vi bor her. Det er vores hjem. Og vi skal kunne være her om aftenen uden at blive forstyrrede. Nansensgade har et pulserende liv, især om sommeren, og det er fint. Men her skal ikke være larmende som andre steder i Indre By. ”

Butikker – kom gerne!

Sascha Marie Pedersen er opmærksom på, at en større gennemstrøm af mennesker i gaden er vigtig for både nye og eksisterende butikkers overlevelse. Derfor ser hun og den øvrige bestyrelse, i alt syv medlemmer, gerne, at der kommer butikker i de tomme lejemål. Men det allervigtigste er, at samarbejdet fungerer. At man kommer med et godt humør og forstår, at bestyrelsen udfører et frivilligt stykke arbejde. Det indebærer bl.a. respekt for, at der kan gå lidt tid, inden man får svar på en mail: ”Vi vil jo som alle andre gerne kunne gå i fred på gaden.” Desuden er det afgørende, at udlejningen af kælderlokalerne ikke medfører gener for de omliggende naboer. Derfor foretrækker foreningen butikker, der har åbent indenfor normal åbningstid. Frisører, kosmetologer og andre ’fugtgivende’ erhverv bliver heller ikke taget i betragtning, da det tidligere har forårsaget problemer med indeklimaet.

Indtil nu har der været henvendelser fra bl.a. en smykkedesigner og en lædermand, fortæller Sascha. Desværre ser det ud til, at de er faldet fra igen: ”Der var flere, der viste interesse tidligt i processen, hvor lejemålene endnu ikke stod klar. De har formentlig fundet noget andet i mellemtiden.” I dag står lokalerne imidlertid færdige, og de skal udlejes hurtigst muligt. Nansengården er nemlig afhængig af indtægten. Kommer de første tre henvendelser således fra folk, der ønsker at etablere kontorer i erhvervsmålene, kan de meget vel tænkes at blive imødekommet. Går du derfor med et drøm om at starte butik i Nansensgade, er det om at slå til – nu!

Er du interesseret i et af lejemålene, kan du kontakte bestyrelsen i A/B Nansengården på erhvervslokaler.nansensgaarden@gmail.com. Du skal skrive, hvad du vil bruge lokalet til, hvor mange personer, der formodes at anvende det, hvornår du forventer at tage det i brug samt gerne yderligere relevante oplysninger.

Tekst og foto: R. P. A.

Du kan finde flere billeder af lokalerne og mere info på resonansens facebookside.

Tilbage til forsiden.