Frit lejde – en naboføljeton

Har du også engang stjålet din nabos Information? Betalt for lidt for din Americano på den lokale kaffebar? Eller bare længe haft et godt – men hemmeligt – øje til Petersen oppe på femte sal?

Under navnet Frit lejde starter resonansen nu en bekendelsesføljeton, hvor du kan tilstå hvad som helst – uden at blive hængt op på det!

Send din tilståelse til resonansen på fritlejde@resonansen.dk, gerne med et foto, ellers forbeholder vi os ret til at illustrere historien. Vi lover selvfølgelig anonymitet. Det eneste, du skal afsløre, er dit køn og omtrentlige alder.

#Dårlig-mælkekassekarma

Jeg har stjålet en af bagerens grønne mælkekasser til min cykel. Men der gik ikke ret længe, før en eller anden idiot stjal den fra mig.

Kvinde, 45 år

#Løj-min-datter-syg

Det var i maj, vejret var super, og der var ikke ret meget på mit skrivebord den dag, så jeg satte alarmen på mobilen og lod som om det var et opkald fra min datters børnehave. “Hvad? Har hun feber? Jeg kommer hurtigst muligt!” Min leder gav mig lov til at gå, med ønske om rigtig god bedring, og så smuttede jeg ellers ud og nød solskinnet.

Kvinde i 30’erne

#Cykelkidnapning

Da jeg var 12-13 år, snuppede jeg en cykel, der tilhørte overboens datter og gemte den. Et par dage efter ringede jeg og en kammerat på hos dem og fortalte, at vi havde “fundet” deres cykel. Hendes far blev meget glad og gav os 20 kroner hver i belønning.

J., 52 år

#Ikke-en-Stradivarius

Jeg boede engang til fremleje i et års tid. En dag, da jeg hang tøj til tørre på loftet, så jeg, at døren til et af loftrummene stod på klem. Jeg listede derind og snusede mig lidt omkring. Bag en masse flyttekasser stod der en skæv reol og under en bunke gulnede ugeblade fandt jeg en kasse. I kassen lå en gammel violin. Min daværende kæreste fablede ind imellem om, at han gerne ville lære at spille violin. Til hans næste fødselsdag forærede jeg ham violinen og sagde til ham, at jeg havde købt den hos en marskandiser.

Kvinde, 38 år

Tekst & foto; resonansen & N.N.

Tilbage til resonansens forside