Forkvinden bag Nansenskvarterets Handelsstandsforening træder af

Trine Padmo går af som forkvinde for Nansenskvarterets Handelsstandsforening med et opråb til både erhvervsdrivende og beboere om at engagere sig noget mere:

”Den her gade har et seriøst problem: Folk engagerer sig ikke. Det er som om, de ikke forstår, at vi gensidigt har brug for hinanden, hvis det her skal være en gade med grønt og liv, ligesom i gamle dage. Men det kræver noget, ikke bare snak.”

Lørdag d. 22. december lukker Trine Padmo butikken Padmo og Vig, og 1. marts 2019 takker hun af fra Nansenskvarterets Handelsstandsforening. Hun har været drivkraften bag både Nansensgadefest og Julemarked, forkvinde for Handelsstandsforeningen, indehaver af interiørbutikken i nr. 40 og administrator af facebookgruppen Nansensgadekvarteret. Men nu går den ikke længere. Arbejdet tager for meget af hendes tid og spænder ben for, at hun kan tage længerevarende opgaver som film-scenograf. Så hun træder ud. Helt ud. For at nye kræfter kan tage over. Og det skal være kræfter, der holder distancen, hvis gaden skal have et løft: ”Det er super ærgerligt, at butikkerne har nok i sig selv. Jeg forstår godt, at man har travlt, og det er hårdt at være selvstændig. Men helt ærligt! I sidste ende er det jo også et spørgsmål om at prioritere: Hvad synes jeg, er vigtigst? Det gælder også beboerne for den sags skyld. Vi er afhængige af hinanden, hvis vi vil have en hyggelig og attraktiv gade. Og skabe synlighed.”

En af de ting, Trine Padmo har forsøgt at arbejde for, er, at bestyrelserne rundt omkring i gadens mange andelsforeninger tager aktivt stilling til, hvem de udlejer deres erhvervsmål til, for som hun siger: ”De butikker, som har kunder, der render ind og ud, er vigtige for handelslivet i gaden. Jeg har f.eks. mærket i de perioder, hvor caféen overfor (nu Guldgrillen, red.) har været lukket. Så falder mit salg. Og en butik er altså en butik. Advokater kan være alle steder.” Derfor ser Trine gerne, at andelsbestyrelserne tager en diskussion om, ”hvad er det for en gade, vi vil have”, inden de bare vælger den nemmeste løsning, som oftest er ”at leje ud til Søren, der står og mangler et kontorlokale.” Derudover efterspørger hun en eller anden form for fælles regulering ift. de afståelsessummer, der ofte bliver krævet: ” Det er altså noget, fanden har skabt.”

Padmo og Vig holder ekstraordinært åben til kl. 18 på sidste dag d. 22/12, hvor Trine også vil byde på et glas lukke-bobler. Butikken fortsætter på Instagram og som Popupshop.

Vil du gerne til orde i debatten om Nansensgades liv og fremtid som beboelsesområde / handelsgade, så skriv til red@resonansen.dk

Tekst: R.P.A.

Fotos: R.P.A. og Trine Padmo.

Tilbage til resonansens forside.