Det kom som skidt fra en spædekalv

Grafisk designer og lokal beboer, Jette Svane, fik ideen til resonansens nye logo allerede under første møde med redaktørerne.

Jette Svane lytter intenst, noterer og stiller skarpe spørgsmål: “Hvad er tanken bag?” “Hvad vil I egentlig?” Så går refleksionsprocessen i gang. Resultatet viser sig typisk som et billede i hendes hoved: “Sådan skal det se ud”. Med resonasens logo kom visualiseringen hurtigt, allerede under vores første møde i Kulturhusets foyer:

“Da I fortalte mig om jeres vision om at forbinde os med hinanden henover umiddelbare skel, fik jeg straks associationer til de her streger og prikker, som netop er relateret på kryds og tværs. Logoet tager udgangspunkt i et Krak-foto af vores område, og alle prikkerne er så de forskellige indfaldsveje. Punkter, hvor vi kan finde ind til hinanden”, fortæller Jette.

Og hvorfor så sort på hvidt?, spørger jeg. Jette forklarer, mens hun tygger af på dagens forkælelse, en avocado-anretning på Kabys (tidligere Berkely):

“Jeg har det sådan, at rammerne skal være hvide. Det gælder også væggene derhjemme. Og så kan man fylde på med alverdens ting og farver bagefter.”

Jette virker misundelselsesværdigt sikker i sin arbejdsproces. Men så enkelt er det ikke: “Én ting er idé; en anden er proces. Jeg er ofte sikker på mine idéer. Men i processen kan jeg blive i tvivl og tænke, at jeg sgu’ aldrig tager en pensel i hånden igen.” Alligevel elsker Jette sit arbejde. Hun har lavet det i over 20 år, ligeså mange som hun har boet i Nansensgade. Og hvad det fedeste ved jobbet er: “Det er, når man rammer plet!”

Tekst og foto: R. P. A.

Logo: Jette Svane

Læs også historien om ildebranden i Nansensgade 86 (maj 2017), hvor Jette beretter om dengang, hun så sine børns tøj og bamser gå op i røg.

Tilbage til resonansens forside.