“Det er lidt som at starte en ny skole”

I august slog Videnspot dørene op for børn, der ønsker hjælp til læring og lektier. Bag initiativet står lærerne Malene Arp og Morten Samsø Schmidt. De ønsker at skabe en tryg base, hvor børnene kan få ro til at lære, og den har de fundet i kælderen i Nansensgade 67.

Tanken bag Videnspot er at skabe ordentlig læring. “Vi ønsker andre vinkler end i skolen. En anderledes pædagogik,” siger Morten Samsø Schmidt og uddyber: “Vi fjerner os fra det målstyrede og fokuserer på, at børnene skal ‘lære at lære’. Det er lidt som at starte en ny skole – der ligger de samme pædagogiske overvejelser bag.” Malene Arp supplerer: “I dag er det lille ekstra overskud forsvundet fra folkeskolen. Det er sparet væk, så det vil vi gerne give her; man kan simpelthen noget andet med en elev, når man sidder én til én.”

I Paperos trygge kælder

Lektiehjælp er i fremmarch, og de to lærere mener, at det er fordi, folkeskolen er blevet meget mere målstyret. “Vores tilbud giver mere voksenkontakt og mere tryghed. Vi fokuserer på, at børnene bliver opmærksomme på egne styrker,” forklarer Morten Samsø Schmidt. Han har boet i Nansensgade siden 1996, og da ideen til Videnspot opstod, var han og Malene Arp enige om at lede efter et lokale i området. De kunne se muligheder i værkstedet Papero, som samtidig ligger centralt i forhold til de mange skoler i indre by. Samarbejdet kom egentlig i stand ved et tilfælde. “Vi faldt over Nansensgade 67. Lokalet passede fint med vores ide om et trygt og kreativt miljø,” fortæller Morten Samsø Schmidt. Efter et par møder med Charlotte Selvig Svendsen, som ejer Papero, fandt de ud af, at de havde nogle fælles værdier. Og så gav det god mening at dele lokale. Indtil videre er der åbent for lektiehjælp, eksamenshjælp og læsegrupper to eftermiddage om ugen.

Tekst og fotos O. M. B.

Tilbage til resonansens forside