Den sidste sommerfest er ikke forbi

I lørdags d. 8. september var der Final Summer Party på pladsen foran Kulturhuset Indre By. Men arrangørerne bag konceptet har ikke tænkt sig at gå i vinterhi. Der er flere events til alle københavnere i støbeskeen.

Al Agami freestyle-rapper henover et DJ-beat, Franks Toast-vogn har foldet taget ud, og baren er linet op med kolde drinks. På et tæppe på de hvide skater-bjerge sidder en gruppe kvinder på et medbragt tæppe. Pop! Der røg proppen af en medbragt boblende rosé. Nogle unge fyre samles om skummende fadøl langs bænke og borde på pladsen. Også Jonas, en af arrangørerne bag festen, står med en nyskænket fadøl i hånden. Den friske øl skvulper ud over kanten på plasticglasset, mens han fortæller:

Our Copenhagen (arrangørerne, red.) har officielt været i gang i halvandet år. Vi har holdt sommerfester både på Dronning Louises Bro, Verdenshjørnet og Sønder Boulevard – og i vinter fik den så fuld gas på Basement, hvor vi midt i december pyntede op med palmetræer, strande malede på væggene og en solbrillebod”, lyder det grinende. “Det skal vi helt klart gentage”, fortsætter han.

Jonas fortæller, at det er hans kammerat, Rasmus, som er ophavsmanden bag Our Copenhagen. Deres mission er at hive københavnernes private gårdfester ud til velegnede udeområder og dermed give alle en mulighed for at deltage. Det handler om at bringe os alle tættere sammen og skabe en masse glæde. Derudover har de et mål om at samarbejde med så mange som muligt. Københavns Kommune er allerede på listen, og denne gang leverer Kulturhuset Indre By strøm og lokale til festen efter kl. 22, hvor det indendørs DJ-line up tager over.

Uden frivillige hænder ville der hverken være Our Copenhagen eller gadefester til byens folk. Såvel arrangørerne, de mange DJ’s, der gang på gang kommer og spiller op til dans, som Al Agami, “ham er vi heldige at have som trofast gæst”, arbejder uden honorarer. Og selvom pladsen endnu er halvtom, regner Jonas med at se mange glade festdeltagere senere på aftenen: “Nu er det sent på året, men festerne topper normalt ved 8/9-tiden”, kommer det forventningsfuldt fra Jonas, inden han krydser skaterbanen i direkte kurs mod DJ-pulten.

Under et træ hænger et lyserødt skilt med påskriften “Vi elsker dig”. Heldigvis ikke for sidste gang.

 

Tekst: R. P. A.

Fotos: R. P. A + O. M. B.

Tilbage til resonansens forside.