Da litteraturen kom på gaden

Nansensgade Litteraturfestival, 7. september 2019. Fire solfyldte, bilfri timer med digte, noveller, musik, romanuddrag og anekdoter fra lokale forfattere og kunstnere.

Bent Lohmann, bosiddende i Nansensgade i mange år. Formand for Indre By Lokaludvalg, der har støttet Nansensgade Litteraturfestival økonomisk. Bent understregede i sin åbningstale, at små begivenheder som denne er med til at styrke naboskabet og synliggøre kulturen og litteraturen i lokalområdet.

Sissel Bergfjord, læste højt af sin pivfriske ungdomsroman I love Louise, mens flere og flere slog sig ned foran Kabys med kaffe og en bolle og lyttede. Sissel debuterede med Min morfars stemme i 2006 og modtog Michael Strunge-prisen i 2013.

Janus Kodal, som har været en del af den danske digterscene siden 1990’erne, fremsagde digte med og uden klovnenæse. I øvrigt en af de få, der også deltog i Nansensgade Litteraturfestival i midt 90’erne.

Mette Garfield læste højt af debutromanen Sprækker, en punktroman, der udkom tidligere i år. Hvad sådan en størrelse er, kan man bl.a. læse mere om i resonansens interview med Mette Garfield på vores hjemmeside.

Asger Schnack, forfatter og forlægger, fortalte anekdoter og læste højt af egne og idolernes værker. Asger har udgivet et hav af digtsamlinger, romaner og essays. Været med til at udklække og samarbejdet med nogle af 1980’ernes stærkeste lyrikstemmer, f.eks. Michael Strunge og F.P. Jac.

Pia Busk, der har læderbutikken i Ahlefeldtsgade, skriver om modne kvinders muntert udfarende sexliv og læste højt af Cougar, der udkom tidligere i år.

Frederik Bjerre Andersen, journalist og spoken word-udøver. Tidligere poetry slam-mester. Bl.a. lavet en digt-video om en kortærmet trøje. Skønlitterær debut med Hovedpersonen (2010), som skulle være ”en poetisk krimi – helt blottet for plot!”.

Karsten Bjarnholt. Debuterede i Hvedekorn i 1966. Med i kredsen omkring Poul Borum og hans forfattersalon, inden den blev forfatterskole. Har siden udgivet utallige digtsamlinger (en ny er på vej hos Politisk Revy i Nansensgade) samt bl.a. skrevet tekster til klassisk musik og børnesange. ”Jeg skriver for mine læsere, ikke for min egen skyld. Jeg vil overraske på samme måde, som jeg selv bliver overrasket, når jeg har skrevet et godt digt. Det er et kriterium for kvalitet, at digtet på den ene eller anden måde overrasker.”

Paloma Estrada, senest udkommet med bogen Tilflugter på Byens Forlag sidste år. Ti skæbnefortællinger, som rummer meget kærlighed, men også groteske hævnhistorier. Læste den endnu ikke udgivne novelle Tudsen højt.

Marianne Hall. Måske bedst kendt som bassisten, der spillede med mange forskellige store grupper, især kvindebands, op igennem 70’erne og 80’erne. Lige så længe har hun efter sigende også skrevet lyrik. Hun har fået fine anmeldelser i bl.a. Hvidløgspressen og læst op på Roskilde Festival.

Kaspar Colling Nielsen. Debuterede i 2010 med Mount København. For to år siden kom så endnu en succesroman, Det Europæiske Forår, hvor han CITAT: ”på særegen vis forener det groteske, tragikomiske og samfundssatiriske”. Læste en novelle højt fra sin nye novellesamling Dengang Dinosaurerne var Små.

Før, efter og omkring oplæsningerne løftede Camilla Lopez, lokal musiker, DJ og gademusikant, stemningen endnu højere op med sine sange og beats.

Nansensgade Litteraturfestival blev desuden støttet af Estate City, Ibsens Hotel, Bibendum og Seiers Antikvariat. Tusind tak for støtten og den store, lokale opbakning til arrangementet 🙂

Tekst: R.P.A. & O.M.B.

Foto: O.M.B. & Hassan Preisler

Tilbage til resonansens forside