Bliver der fest i gaden igen?

Alt hænger endnu i luften efter to møder om en genstart af den mega populære Nansensgadefest. Måske skal det allerede være i år? Sidstnævnte afhænger af, hvor mange der dukker op til det næste møde d. 7/6 – du er hermed inviteret!

Hvad skal rammerne om festen være for at få flest mulige med? Starter vi forsigtigt op igen med fokus på børnene og fællesspisning? Eller går vi all in – allerede i år? På de to første møder er der blandt andet blevet talt gadekøkken, børneloppemarked, børneworkshops, scener med musik og DJ’s, opbakning fra de lokale handelsdrivende; inddragelse af hele gaden og sidegaderne, så flest mulige er med, og kan nyde det fællesskab, som et heldagsarrangement bibringer. Zoner, hvor gadens butikker præsenterer f.eks. tøj & design, kunsthåndværk eller noget helt tredje. (Afspærrede) sidegader, der bobler af aktiviteter, tamtam og øredøvende hygge- og nabokærlighed.

Dialogen fortsætter, for intet er besluttet – alt kan påvirkes – af DIG. Så kom til møde i Kapstaden, Nansensgade 36, kld. Det er d. 7/6 2018, kl. 19:30.

Bag Nansensgadefestens genrejsning står bl.a. handelsforeningens formand, Trine Padmo og Bent Lohmann, formand for Indre Bys Lokaludvalg plus en række fest- og fællesskabsbegejstrede beboere.

Men hvorfor stoppede det?

11 år med succes og fremgang for Nansensgadefesten endte brat – men også muntert, fordrukkent og hærgende – i 2009, hvor begivenheden trak op imod 20.000 københavnere til. De fleste festede fredeligt, men der blev tændt bål på den dengang spritnye basket bane foran Indre Bys Kulturhus og husfacader blev malet til med graffiti og tags. Skaderne løb op i knapt 100.000 kroner. Og dagen derpå måtte gadens frivillige give op over for oprydningsopgaven. Året efter blev festen aflyst. Og hvis du svagt husker, at der vist foregik et eller andet i 2011, er det fordi det nu hedengangne Barbarellah fejrede sin 7-års fødselsdag og afspærrede Ahlefeldtsgade i den anledning. Siden da har gaden haft sit årlige loppemarked den tredje weekend i august (som regel med indlagt regnvejr), undertiden med madboder og anslag til fællesspisning. Hvor meget større skal det være – igen?

Tekst: O. M. B.

Foto: O. M. B. & R. P. A

Tilbage til resonansens forside